Den mest kendte drue til hvidvin

Sauvignon Blanc er nok verdens mest udbredte og kendte drue til at producere hvidvin efter. Druesorten er oprindeligt fra Frankrig, men er nu udbredt over stort set hele verden. Og er ekstremt populær.

Drue med udspring i Frankrig mangesidet drue

Sauvignon Blanc er en drue, der oprindeligt er kommet fra Frankrig, men nu dyrkes i stort set alle de lande, hvor der produceres vin. Druen har mere specifikt sit udspring i Bordeaux og Loire. Den er de senere år også blevet kendt for at være brugt i New Zealand i vindistriktet Marlborough. Du kan læse mere om druen og købe spændende vine lavet på Sauvignon Blanc via https://www.jyskvin.dk/sauvignon-blanc.

Navnet Sauvignon Blanc stammer formentligt fra de franske ord Sauvage og blanc, der betyder henholdsvis vild og hvid.

Meget populær

Sauvignon Blanc er en ekstrem populær drue. Druesorten dyrkes over det meste af kloden. Blandt andre i store vinlande som Australien, USA, Chile, New Zealand, Argentina og Italien dyrkes Sauvignon Blanc rigtig mange steder, og der produceres en række gode vinde af høj kvalitet. Det er nemlig i områder med meget sol, at druen udvikler sig bedst, da den modnes hurtigt.

Også Østrig

Østrig er ikke blandt de mest kendte og vinområder. Landet lider fortsat af en skandale omkring tilsætning af frostvæske i vine i midtfirserne. Men hvidvin fra Østrig er ofte undervurderet. Skandalen førte dig til en meget skrap lovgivning og kontrol omkring produktion af vin i Alpelandet. Og der produceres nu sublime hvidvine lavet Sauvignon Blanc i Østrig. Traditionen i Østrig er bruge druerne lidt mere modne, hvilket har ført til en lidt mere moden smag.

Forskellige smage

Dyrkningsmetoden og klimaet spiller en stor rolle for smagen i vinde produceret med Sauvignon Blanc. Derfor er det svært at sætte karakteristika på smagen af vine lavet på Sauvignon Blanc. Det kan variere utroligt meget fra tørre til søde hvidvine. Og ofte med mange forskellige smagsvarianter. Men oftest er det med en friskhed i smagen og med en smule syrlighed i smagen.

Første med skruelåg

De flere vine fra Sauvignon Blanc kan drikkes unge, og blive ikke nødvendigvis bedre med alderen og med ilt. Derfor er det hvidvin lavet med Sauvignon Blanc, der var de første, der blev lavet til flasker med skruelåg. En måde der gør det lettere at komme til vinen, og også bevare dele af den let i flasken.

Lys i farven

Vin lavet med Sauvignon Blanc er ofte meget lys i farven, og har ofte et meget let grønligt præg. Hvidvinen er ikke specielt egnet til lagring, og kan altså drikkes, mens de unge. Druen kan blandes andre druer, og dermed blive mere velegnet i lagring. I vin lavet med Sauvignon Blanc kan have smag af blandt andet pære, lime, stikkelsbær og også nyslået græs. Men smagen kan altså variere efter hvor den er dyrket, og smagen kan være mere som tropiske frugter. Der kan dog også være smagsnuancer af hyldeblomst, stikkelsbær og peberfrugt i Sauvignon Blanc.

Køb også online

Naturligvis kan der købes hvidvin lavet på Sauvignon Blanc online. Blandt andet hos Jysk Vin har de et stort udvalg af hvidvin lavet på Sauvignon Blanc. Du kan finde hvidvin af alle kvaliteter i webshoppen.