Det behøver ikke være ubehageligt at være gravid

Er du gravid? Og har du også nok at gør med babytøj, ammepuder, sutsko for slet ikke at tale om alt det andet der kommer med at forøge familien? Har du ikke tid til dig selv, og føler du dig oppustet eller på anden måde ubehagelig tilpas? Så bare rolig, du er langt fra den første der har det sådan. Men bare fordi du er gravid betyder det ikke, at du skal gå rundt og være utilpas hele tiden. Herunder finder du tre gode råd til, hvordan du som gravid får det bedre i din krop.

Tøj er en god start

En rigtig stor del af, at føle sig godt tilpas i sin krop, er hvilket tøj man har på, og det gælder også når man er gravid. Det virker måske uoverskueligt at få det godt i dit tøj når du nu ikke kan komme ned i dine yndlingsjeans mere, men der er heldigvis meget andet tøj man kan anskaffe sig, som passer til den måde din krop ser ud på nu. Hvis du mangler inspiration kan du altid finde den i forskellige butikker og på hjemmeside designet til at hjælpe dig finde noget behageligt at have på, som f.eks Seraphine. Her kan du finde alt fra kjoler til bukser, og endda også tøj til efter du har født.

Hjernen kan være en stor hjælp

Selvfølgelig er det en fantastisk ting at din krop lige nu understøtter et liv der vokser inde i dig, men det betyder ikke at det ikke er hårdt at skulle se dit spejlbillede forandre sig så drastisk og hurtigt som det gør. Du føler dig måske ikke altid hjemme i dig selv, og du kan ikke længere gøre de ting du plejede at gøre såsom at bære tunge kasser op og ned ad trapperne. Her er det ekstra vigtigt at du husker, hvor stor en ven eller fjende din hjerne kan være. Hvis du fylder dig selv med positive tanker, tanker som at der er et barn på vej, at dine gener vokser indeni dig lige nu i stedet for at fokusere på alt det du ikke kan lide, vil det skabe meget mere velvære end noget andet redskab du har.

Bed din partner om hjælp

En rigtig god idé er, at bede din partner om hjælp. Denne kan hjælpe på flere måder – de kan fortælle dig at du ser fantastisk ud. Selvom du måske ikke tror på dem i starten, eller bliver flov over at de siger det, så har det en positiv effekt hvis de bliver ved. De kan også massere dig. Menneskelig berøring udløser oxitociner som er gode for både dig og baby, og helt sikkert vil skabe mere velvære for jer begge.