Firbenet ynde: 4 gode grunde til at vælge en Greyhound som kæledyr

Hunden har længe været danskernes foretrukne kæledyr. Og dét med god grund. En hund kan gøre vidundere for både dit mentale og dit fysiske helbred. Dertil er båndet mellem hund og hundeejer ofte noget ganske særligt. Hvis du overvejer at få dig en hund, har du sandsynligvis allerede lagt mærke til, at der er rigeligt med racer at vælge imellem. Dog er der mere end én god grund til, at du med fordel kan vælge en Greyhound, når tiden bliver til et kæledyr. 

Ynde og elegance 

De fleste hunde er søde på deres egen måde. Men nogle hunde er trods alt smukkere end andre. Greyhounden har en atletisk bygning men lange ben, stærk muskulatur og en spids snude. Hundens pelsnuancer varierer og spænder blandt andet over hvid, mørkebrun, lysebrun og grå. , Men uanset farven på pelsen, er der ingen tvivl om, at Greyhounden er én af de mest yndefulde hunde, du kan finde i Danmark. 

Aktivitetsniveauet 

De fleste mennesker, der er på udkig efter en ny hund, vil som det allerførste overveje “hvilke racer gør mest?” Det er ganske naturligt for hunde at gø, og derfor bør du som udgangspunkt ikke bekymre dig, når din hund gør det. Dog er det værd at bide mærke i, at nogle racer er markant mere larmende end andre. De mere gøende racer omfatter blandt andet Beagle, Chihuahua og Fox Terrier, mens Greyhounden tilhører de rolige – og dét på trods af, at hunden både er energisk og ekstremt aktiv i hverdagen. Greyhoundens generelt høje aktivitetsniveau skyldes, at den oprindeligt set blev avlet med jagt og væddeløb for øje. 

Den udprægede familiehund 

Mange børn er vilde med hunde. Men det er bestemt ikke alle hunderacer, der egner sig til børn. Nogle hunde er bidske og genstridige, og hvis du har små børn i hjemmet, kan du med fordel styre uden om disse. Så længe du sørger for, at din Greyhounds fysiske behov er dækket, er det én af de blideste hunderacer, du kan finde. Den er både hengiven og kærlig overfor sin familie og kan trods sit normalt høje aktivitetsniveau sagtens slappe helt af, når den befinder sig i vante, rare omgivelser. 

Det lange liv 

Ingen lever evigt. Og levetiden er bestemt værd at tage med i overvejelserne, når du begynder at lede efter en hund. Hvor racer som for eksempel den Franske Bulldog kun lever 4,5 år i gennemsnit, bliver en Greyhound typisk mellem 10 og 14 år gammel. Dermed er den blandt de hunderacer, der lever længst. Hvis du sørger for, at hunden spiser ordentligt, får masser med motion og ellers befinder sig i trygge og kærlige omgivelser, kan I med garanti få glæde af hinanden i rigtig mange år frem.