Guide til den perfekte springmadras

Springmadrasser er et populært valg for mange mennesker, da de tilbyder den perfekte balance mellem komfort og overkommelige priser. Springmadrasser har eksisteret siden 1800-tallet, da John Simmons udviklede dem i New Jersey. De var en forbedring i forhold til tidligere designs, som skulle luftes ud, inden de blev brugt.

Hvad kendetegner en springmadras?

Springmadrasser består af en række spoler eller fjedre lavet af metaltråd, der er viklet sammen for at skabe en stiv struktur, som derefter kan dækkes med polstring og stof for at opnå blødhed og komfort. Spolerne eller fjedrene gør det muligt for madrassen at tilpasse sig og støtte den sovende persons krop, men uden at absorbere for meget af dennes vægt. Muligheden for at lave en springmadras i alle størrelser og former gør dem også meget populære, da de kan tilpasses til specifikke soveområder som f.eks. sofaer eller senge med ulige dimensioner.

Hvem bør sove på en springmadras?

Nogle mennesker kan sove hvor som helst, hvis du spørger dem. Men på sigt, vil man tage skade af at ligge at sove på en sofa eller en luftmadras i længere tid ad gangen.

Alle kan sove på en springmadras. Men har man problemer med ryggen eller andre skavanker, bør man altid tale med en specialist om, hvilken madrastype der er bedst. Selvom en springmadras støtter kroppen de helt rigtige steder, så er det ikke nødvendigvis nok, hvis man har nogle skavanker. Især hvis du har rygproblemer, er en springmadras måske ikke det bedste valg, da den kan give større belastning på din krop.

Hvad er en god springmadras?

Der findes mange forskellige typer springmadrasser, som man vælge imellem. Derfor kan det være en decideret jungle, at finde den helt rette. Der er store forskelle mellem den billigste og den dyreste, og man kan umuligt nå at prøve at ligge i dem alle sammen. Hvis du er på udkig efter en springmadras, er det bedst først at afklare, hvor meget og hvilken slags komfort du ønsker.

Så er der nogle enkle kriterier, du kan bruge til at finde en god kvalitetsmadras.

Hvad har springmadrassen?

Det første, der springer i øjnene, er som regel prisen, men det handler ikke altid om at spare penge. Du bør også overveje andre faktorer, før du vælger din nye springmadras, såsom komfort og holdbarhed. Før du køber en springmadras, skal du gøre din forskning.

Hvis du stadig er i tvivl, når du skal vælge mellem mærker og modeller – der er så mange faktorer, der spiller en vigtig rolle, for at finde den rigtige for dig – så find informationer på nettet eller i din lokale madras-handler, hvor du kan komme tættere på at finde den bedste springmadras.