Hvornår skal du bruge spærregrunder?

Indenfor for gør det selv verdenen, har du måske hørt og spærregrunder eller spærrende maling. Hvis man ikke lige ved, hvad det er, kan det være svært at gætte sig til. Så hvad er spærregrunder, og hvornår skal man bruge det? Hvis du ved, hvad spærregrunder er, kan du finde et stort udvalg af spærregrunder og spærrende maling her ved linket, men hvis du ikke ved, hvad det er, kan du læse mere om det lige her.

Hvad er spærregrunder?

Spærregrunder er en primer eller grunder, som sørger for at pletter eller misfarvninger på det originale maling ikke trænger igennem til et nyt lag topmaling. Det sørger altså for, at du har en god bundfarve, inden du går i gang med at male. Det giver dig en slags hvidt lærred. Hvis du glemmer at bruge spærregrunder, er det sandsynligt, at pletter fra det originale maling vil trænge igennem og vise sig igen og igen.

Hvordan bruger du spærregrunder bedst?

Spærregrunder bruges ved, at du først rengør det område, der skal dækkes. Det gøres med en helt almindelig grundrens. Herefter skal du bruge spærregrunderen. Det gør du ved blot at male med spærregrunderen der, hvor du skal have ny topmaling på. I nogle til tilfælde kan du nøjes med kun at bruge spærregrunder der, hvor pletten eller misfarvningen er. Så skal du bare huske at dække pletten helt med ca 20 cm ekstra i hver retning. Spærregrunderen skal så tørre i 24 timer, og så skal du give området endnu et lag spærregrunder. Området skal have ca. 2-3 lag spærregrunder. Når dette er gjort, skal du ikke være bange for, at pletten viser sig i topmalingen, fordi den ses igennem spærregrunderen. Det spærregrunderen gør, er at binde pletten, så den ikke kan vandre gennem alle lagene af maling.

Vandskjolder, sod eller nikotin

Lofter, der er lavet af gips, og pudsede lofter har ofte problemer med vandskjolder fra tidspunkter, hvor vand har trængt igennem loftet. Det kan også være du oplever problemer med lugt, sod eller måske endda brandmærker. I træværk kan man ofte opleve problemer med at nikotin sætter sig i det. Dette problem kan også dækkes med en spærregrunder, så du får et flot resultat i helmat. Hvis du hellere vil have en anden finish, kan det være du skal overveje en spærrende maling. Spærrende maling findes der dog mange forskellige af, så det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken du skal bruge til netop dit projekt. Spærrende maling har en god dækkeevne, og den er nem at arbejde med. Du skal heller ikke være bange for at have problemer med rengøring, da malingen er vandbaseret. Spærregrunder og spærrende maling kan også hjælpe af med lugtproblemer, f.eks. hvis der har boet en ryger i hjemmet. Så kan spærregrunder nemlig dække og isolere lugten. Det kan dog være, man skal male over et par gange, for at lugten forsvinder helt.