Se godt ud, når du cykler

Cyklen er en fantastisk måde at komme rundt på, og kan nærmest være et statement, som forstærker din personlige stil og identitet: men vi kan lige så godt se det i øjnene: Det er umiddelbart ikke den mest stilfulde aktivitet. Hvis du kan lide at se godt ud og tiltrække positiv opmærksomhed, når du befinder dig i det offentlige rum, får du her et par tips, der kan hjælpe dig med at forbedre dit look på cyklen.

Vælg den rigtige cykel

Ikke alle cykler er lige fede, når det kommer til stil. Stil er selvfølgelig individuelt, men nogle cykeltyper er bare ikke gode valg, hvis den skal klæde dig og din garderobe. Hvis du gerne vil have folk til at vende hovedet, når du ubesværet svæver forbi dem på cykelstien, skal du vælge en elegant racercykel eller en vintageinspireret damecykel. Undgå mountainbikes og hybridcykler – de har en tendens til at være voluminøse og uattraktive. Nogle vil endda sige at de er direkte grimme. Men på samme måde som en mountainbike tjener et specifikt formål, så husk på, at en retrocruiser gør det samme. Mountainbiken skal få dig uskadt igennem ujævnt terræn, mens cruiseren skal få dig til at se godt ud, når du stilsikkert svæver gennem byens gader.

Match din cykel med det rigtige tilbehør

Når du har anskaffet den rigtige cykel, kan du begynde at shoppe tilbehør, som matcher cyklens æstetik, farve og formål. En stilfuld hjelm kan være prikken over i’et, når du skal se stilbevidst ud på din cykel. Der findes i dag cyklehjelme, som matcher stor set alle cykeltyper og garderober. Du skal dog ikke gå for vidt – hjelmen er og bliver bare ikke noget, der tiltrækker opmærksomhed af de rigtige grunde, men omvendt bør du virkelig ikke cykle uden. Man må lide for skønheden.

Hvis din stil og din cykel tillader det, kan du vælge en kurv eller et frontlad, der komplimenterer cyklens udtryk. Slut eventuelt af med et par fede lygter i god kvalitet.

Tag det rigtige tøj på

Der er ingen grund til at hoppe i stram lycra, når du skal ud at cykle – medmindre du har lyst, selvfølgelig. Dedikeret cykeltøj er og bliver bare ikke særlig tiltrækkende. Vælg tøj fra din garderobe, der ser godt ud og er behageligt at køre i. Jeans er et godt valg, og det samme gælder enkle kjoler eller nederdele (bare sørg for, at de ikke er for korte!). Husk, at du får pulsen op, når du cykler, så prioriter gerne tøj med god åndbarhed, som ikke sidder helt tæt på kroppen.